Apel o przyznanie O.Rydzykowi Orderu Orla Bialego

Postprzez młody endek » 18 lis 2005, o 19:44

Zukow napisał(a):Jezus Chrystus był by zapewne pierwszym który żadał by jego zamknięcia. Ale co tam, mamy wolność, wiec jak chcą ludzie słuchac Ojcusia Rydzyka, niech to robią.

Aha, a skąd wiesz, może rozmawiałes z Nim w Krolestwie Niebieskim?

Od ok 15 Polska jest w wolna wiec jesli sa takimi wielkimi partiotami jak mówią to by wrócili. Poza tym ci socjalisci z ZSRR i III Rzeszy są bliższi tobie niż mnie. Narodowy socjalizm czy komunizm narodowy, co to za róznica? Wszedzie jest najgłubsza z wszytskich religii - Nacjonalizm.

A wiesz co to przywiązanie do ziemi ktora Cie zywi? Jesli mieszka sie kilkadziesiat lat poza ojczyzną czuje sie przywiazanie, prace, dzieci, rodzine, przyjacioł...

W jakim sensie socjalisci z ZSRR i III Rzeszy są blizszi mnie niz Tobie? Jak ktos kto sprzeciwia sie socjalizmowi pod kazda postacią moze byc rowniez socjalistą? :lol: :lol:
Rozumie, nie takie przypadki bywały - dzisiaj nawet Lepper jest socjalliberałem.

A co do nacjonalizmu, obawiam sie ze nie wiesz o czym mówisz a nacjonalizm sprowadzasz do bojówkarzy z ONR. To socjalisci i wszelkiej masci lewica wypaczyła sens tego słowa co dobrze wyjasniono na prawicy.net

http://prawica.net/index.php?q=node/1835
Czerwony Donald, biała gwardia...
młody endek

Postprzez Zukow » 18 lis 2005, o 19:50

Nie, ja jestem zwolennikiem klasycznej definicji Nacjonalizmu. Z tej z której czerpią bojówki zarówno ONR-u, NOP-u jak i MW (czy jak tam sie teraz zwą). Nacjonalizm - miłość do narodu. Mam pytanie, jak sie czujesz, zapewne jesteś silnie przywiazany do nacji a tu taki ja, jestem członkiem narodu i zwalczam nacjonalizm gdzi i jak sie da.
"Wolność i swoboda poglądów oznacza także swobodę wierzenia w niewłaściwe rzeczy, tak jak swoboda wypowiedzi daje prawo, by zachować milczenie"
Zukow

Postprzez młody endek » 18 lis 2005, o 19:56

Zukow napisał(a):Nie, ja jestem zwolennikiem klasycznej definicji Nacjonalizmu. Z tej z której czerpią bojówki zarówno ONR-u, NOP-u jak i MW (czy jak tam sie teraz zwą). Nacjonalizm - miłość do narodu. Mam pytanie, jak sie czujesz, zapewne jesteś silnie przywiazany do nacji a tu taki ja, jestem członkiem narodu i zwalczam nacjonalizm gdzi i jak sie da.

To jak to jest - jestes zwolennikiem nacjonalizmu "klasycznego" ale go zwalczasz?
Czerwony Donald, biała gwardia...
młody endek

Postprzez Zukow » 18 lis 2005, o 19:59

zwolennikiem klasycznej definicji - czyli korzystam ze zwykłej definicji nacjonalizmu. Zadne inne mnie nie obchodzą. Poza tym patrze na działanie pewnych organizacji w tym, tej która nie posiada już forum internetowego.
"Wolność i swoboda poglądów oznacza także swobodę wierzenia w niewłaściwe rzeczy, tak jak swoboda wypowiedzi daje prawo, by zachować milczenie"
Zukow

Postprzez Rozum » 18 lis 2005, o 21:12

Zukow napisał(a):Jezus Chrystus był by zapewne pierwszym który żadał by jego zamknięcia. Ale co tam, mamy wolność, wiec jak chcą ludzie słuchac Ojcusia Rydzyka, niech to robią.

Sugerowałbym żeby zwolennicy rewolucji francuskiej się nie wypowiadali co by robił Jezus - oczywiście klasycznie bez żadnych argumentów ale cóż takie jest to forum. Radzę się zastanowić i przemyśleć możliwość obrazy uczuć religijnych w powyższym przypadku. Na razie ostrzegam, ale brak wewnętrznego regulaminu to nie brak prawa w ogóle.
Ostatnio edytowano 18 lis 2005, o 21:21 przez Rozum, łącznie edytowano 2 razy
Zielony plankton ożywia nie tylko ocean
Rozum

Postprzez Kuna » 19 lis 2005, o 17:12

..........
Ostatnio edytowano 6 gru 2005, o 00:27 przez Kuna, łącznie edytowano 1 raz
Kuna

Postprzez cyklista » 21 lis 2005, o 10:13

Ostatnio edytowano 6 gru 2005, o 09:29 przez cyklista, łącznie edytowano 1 raz
cyklista

Postprzez ATAlady » 21 lis 2005, o 16:22

...to ,że dotychczas najwyższe odznaczenie państwowe dostali tylko ludzie którzy byli związani z lewicą jest dla mnie bardzo mocnym argumentem przemawiającym za tym ,żeby o.Rydzyk dostał to odznaczenie (a co to tylko ludzie z tej opcji są tylko zasłużeni?).
Pamiętam o.Rydzyka jak opiekował się bezdomnymi na dworcu centralnym ,a nawet bił się za nich z milicją (pokazywali to w TV ), a to że zoorganizował media katolickie w trudnych czasach i ukształtował tak mocne podwaliny ...to do tego trzeba też mieć głowę , w końcu ludzie mogą porównać wiadomości z kilku źrodeł ,a dla wielu osób są to ulubione media .

....a jeszcze jedna sprawa ,Wy nie próbujcie eksperymentować ,co by Chrystus zrobił w takim ,czy innym przypadku ....Chrystus jest Wielką Miłością ,kocha ludzi wierzących i niewierzących i każdemu daje szanse ....
ATAlady

Postprzez Zakapior » 6 gru 2005, o 02:23

Zukow napisał(a):[quote=", pamietajacy II rzeczpospolitą a RM to jedna z głownych lącznosci z Ojczyzną.
Od ok 15 Polska jest w wolna wiec jesli sa takimi wielkimi partiotami jak mówią to by wrócili. ========Lk====> powiadacie tow "wolna"..?
od czego..? od sowietow..?czy aby napewno..?

ale czy wolna od jej agentury lewackiej trzymajacej wszystkie urzedy,rzad,media,sady szkoly w swych plugawych czerwonskich lapach!
jedni,jako ;"socjalisci" inni,jako liberaly itp podobne czerwone plugastwo!socnazisci i inni towarzysze!

wiec jak ta Polska ma wyjsc ze swej postokomuszej degrengolady moralnej,ekonomicznej i umyslowej..??skoro wciaz jest pod okupacja czerwizny..?
he?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Poza tym ci socjalisci z ZSRR i III Rzeszy są bliższi tobie niż mnie. Narodowy socjalizm czy komunizm narodowy, co to za róznica? Wszedzie jest najgłubsza z wszytskich religii - Nacjonalizm.[/quote]

=================lk======>nie zwracacie sie do mnie tow internacjonalny- z ich czerwona flaga a do nich! To wasi towarzysze - bo czerw to czerw-czy libru czy ktorys z jego czerwonych mundurkow!
ganz egal!
Patrz powyzej na ( przez was wlasnie wymienionych +)

Librukat

[ Dodano: Wto Gru 06, 2005 2:40 am ]
[quote="Jezus Chrystus był by zapewne pierwszym który żadał by jego zamknięcia.
[

=========Zakap===>
to wam zapodali na zebraniu komuchow..?

widac slabo znaja ci towarzysze Pismo Sw NT!

ja znacznie lepiej dziela marxa ,Lenina,Stalina!

Bo Jezus tam Mowi:""Przynosze miecz'....
a zasada Katolicyzmu opiera sie na glownym zalozeniu PANA BOGA!;

";"BEDZIESZ MILOWAL DOBRO a nienawidzil zlo"!
stad RM postepuje jak Pan BOG przykazal!
i my Wierni Panu Bogu i Naszemu odwiecznemu Kosciolowi Katolickienu!

tak nam dopomoz BOG- zwalczyc to czerwone sztanskie plugastwo!
Wrogow BOGA i Ludzi!
Zakapior
"Liberalizm jest grzechem smiertelnym"
patrz ksiazka pod tym tutulem ks.dr,Felixa sandra y Salvany wydana w Hiszpanii w 1840 r i w USA w 1860 oraz po polsku :WERS" 1991
Zakapior

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum